Sparcs Leisure Development biedt u een uitzonderlijk fraai woningaanbod op de mooiste locaties in Portugal, Tsjechië en Duitsland. Wij onderscheiden ons door onze rijke ervaring in buitenlandse projectontwikkeling en verfrissende architectuur. Bent u op zoek naar een tweede woning in het buitenland, een interessante belegging of wilt u uw eigen droomhuis laten realiseren? Wij helpen u graag!

Sparcs Leisure Development is de ontwikkelaar van het zeer succesvolle Lipno Lake Resort aan het Lipno meer (Zuid-Bohemen) in Tsjechië. Dit resort bestaat uit 92 luxe appartementen met privé sauna, gelegen aan de skipiste en op loopafstand van het meer. Alle appartementen zijn verkocht en worden zowel ‘s zomers als ’s winters middels ons verhuur facility platform volgeboekt. Onze gasten waarderen het Lipno Lake Resort al 3 jaar op rij met een 9,0!

Aan de prachtige Portugese Zilverkust heeft Sparcs verschillende kleinschalige projecten ontwikkeld, bijvoorbeeld het project Carina Villas. Zes vrijstaande design bungalows met zeezicht en een gezamenlijk royaal zwembad op nog geen uur rijden van Lissabon. Dit project is in april 2014 opgeleverd, meegenomen als verhuurobject in ons facility platform en het resultaat mag er zijn! De bungalows waren snel volgeboekt, wat aangeeft dat er veel animo is vanuit de vakantieganger. Deze resultaten maken dit project tot een interessante belegging en door moderne architectuur een zeer leuke woning om in uw bezit te hebben.

Momenteel zit Sparcs Leisure Development midden in de ontwikkeling van het project Villas Winterberg, 24 luxe design villa’s & appartementen gelegen op een zonnige locatie en direct gelegen aan de skipiste in Neuastenberg (Winterberg), Duitsland. Villas Winterberg is qua luxe en uitstraling uniek in het Sauerland. Een moderne, frisse architectuur, gecombineerd met ecologisch verantwoorde bouw.

Sparcs Leisure Development is uw betrouwbare partner bij het kopen of (ver)huren van uw tweede woning of vakantieverblijf!

Door ons ontwikkeld:

Sparcs op de Second Home beurs

Ervaringen van onze kopers

Ronald and Rosemiek van Loon | Silver Coast | Portugal

We met Peter Antonissen, CEO of Sparcs Leisure Development, in the spring of 2013 and within minutes we had a “click”.

We traveled with him to the Silver Coast Lourinhã region of Portugal in October, went around to see some properties, and decided to purchase a beautiful beach front apartment in Praia da Areia Branca.

Purchase procedure was very clear, with no pressure from their side. Now we are looking forward to find a plot to build our dream holiday house. Sparcs Leisure Development will definitely always be our guide on this big step of building a property abroad. From finding the right plot, design our project and follow up the construction until we have the key in our hands.

We feel all the team is open, clear and honest. There is a permanent representant of Sparcs in Portugal, Ms. Rita Pinto. She has shown to be a great support to get things running the best and easiest way in a country that owns different rules. The support is very personal, which we very much appreciate.

About the region of Lourinhã, it is for sure a very nice place to live, its relaxed, there are some tourists but we feel as real Portuguese! It is a quiet area, nobody makes trouble, locals are very friendly and food is amazing and for a very good price/quality rate!

We are very happy with Sparcs Leisure Development so far, and would do business again and again with them for sure!

Ronald and Rosemiek van Loon
Dongen, the Netherlands

Willem van den Elsen | Zilverkust | Portugal

Het kopen van een vakantiehuis in Portugal ging razendsnel en soepel.
Brabander Willem van den Elsen kocht samen met twee kameraden een prachtig huis aan de Portugese Zilverkust, zo’n 60 kilometer ten noorden van hoofdstad Lissabon. “Voor ons is de koop van het huis deels een investeringsproject en deels wilden we al een hele tijd samen iets leuks hebben waar we met zijn allen van kunnen genieten.’

Met een beetje hulp gaat zelf kopen soepel en snel.
‘We hadden het in het verleden al vaker over de aankoop van een huis gehad en toen we vorig jaar juni ons vriendenweekeinde hadden, hebben we de knoop doorgehakt. Daarna ging het snel. Eerst zijn we allemaal zelf op vakantie gegaan en daarna pakten we het vliegtuig naar Portugal. We zijn meteen bij het project gaan kijken aan de Zilverkust waarover ik was geïnformeerd door Peter Antonissen van Sparcs. Op de locatie waren we vrij snel overtuigd en hebben we het huis eigenlijk direct gekocht!’’

Geen obstakels
Van den Elsen: “Het kopen van een vakantiehuis in Portugal ging echt razendsnel en soepel. Vanaf het moment dat we de beslissing hadden genomen tot de dag dat we de eigendomsakte tekenden zijn we gelukkig eigenlijk geen noemenswaardige obstakels tegen gekomen. We kregen daarna wel met wat bureaucratie te maken, maar dat hebben we overgelaten aan specialist Sparcs, een bedrijf dat de weg kent in Portugal. Uiteraard kun je zelf ter plaatse bijvoorbeeld een bankrekening openen of een sociaal fiscaal nummer regelen, maar daar gaat veel tijd inzitten. Ook dat kun je beter overlaten aan mensen die ter plaatse de weg kennen!’’

50% lager
“De beslissing tot aankoop was niet moeilijk. We zagen met eigen ogen hoe mooi de omgeving was en wat een prachtig en charmant land Portugal is. Bovendien zijn de prijzen daar nog bijzonder aantrekkelijk. Om je een voorbeeld te geven: wij hebben daar nu een woning met vijf slaapkamers en drie badkamers en overal vrij zeezicht vanaf een mooi perceel grond. De prijs van dit alles ligt zeker 50% lager dan in bijvoorbeeld Spanje, al zijn de prijzen daar als gevolg van de crisis de laatste jaren natuurlijk ook wel gezakt. Maar toch, zoiets wat we nu hebben voor dat geld, dan vindt je niet snel ergens anders in Europa’’.

Golfbanen
“Zeker niet op zo’n prachtige locatie in een land waar de infrastructuur ook nog eens verrassend goed is en met golfbanen in de buurt. Dat is voor ons een groot pluspunt, want we vinden het alle drie wel heel leuk om af en toe een balletje te slaan en dat kan daar uitstekend. Er zijn nog twee villa’s vrij in het project en het zal volgens mij niet lang meer duren totdat ook daar zich liefhebbers voor melden’’.

Investering
“Hoewel we het huis af en toe afzonderlijk met onze eigen gezinnen als vakantieverblijf zullen gebruiken, is de woning toch vooral een investeringsproject. Met andere woorden, dit prachtige huis moet hopelijk toch wel negentig procent van de tijd verhuurd worden. En volgens mij kan dat ook wel, al besteden we de verhuur dan weer niet uit aan Sparcs. Voor hun is dat namelijk niet zo interessant, omdat onze woning in een klein park staat met slechts tien huizen waarvan maar vier eigenaren willen verhuren. Dat zijn er te weinig voor zo’n onderneming. Het vergt immers een flinke investering om een verhuurproject goed in de markt te zetten en met dermate weinig te verhuren woningen, kun je dat geld qua rendement niet terug verdienen. Vandaar dat wij het zelf doen.’’

Zicht houden
“Bovendien willen wij graag persoonlijk zicht houden op wie er in onze woning verblijft. We hebben onderling afgesproken dat er niemand inkomt die we niet vooraf hebben leren kennen. Je zou zeggen dat we daarmee onze markt behoorlijk verkleinen, maar daar hebben we een oplossing voor bedacht. Een goede vriendin van mij heeft een eigen reisbureau en adviseert alle cliënten heel persoonlijk met vakanties op maat. Zij kent haar klanten goed en mag daarom ons huis verhuren”.

Schade
“Zij zal de woning dus nooit aanbieden aan bijvoorbeeld een grote groep studenten die een feestweek in Portugal willen boeken. Ik heb natuurlijk niks tegen studenten, maar de kans dat je dan na afloop schade hebt in je huis, is natuurlijk aanzienlijk groter dan wanneer je een leuk gezin boekt of een groepje ouderen dat gaat wandelen en golfen. Dat kan iedereen bedenken, toch? Aan de eerste groep verhuren we dus niet, aan de laatste wel’’.

Willem van den Elsen

Inge en Geert Jan Peters | Lipno Lake Resort | Tsjechie

Het is inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat we kennis hebben gemaakt met Sparcs, maar we hebben er goede herinneringen aan.

Na een aantal malen op vakantie geweest te zijn in Lipno nad Vltavou, Tsjechië , zijn we verliefd geworden op het mooie land.

De wens was om, zoals veel landgenoten  een vakantie woning te kopen in een gebied dat volop in ontwikkeling was, Lipno dus.

We zagen een advertentie van Sparcs, waarin ze luxe appartementen aanboden in het Lipno Lake Resort, dit zou zoals beloofd een van de luxste appartementen complexen van Tsjechië worden.

Een telefoontje naar Sparcs, en de heer Peter Antonissen kwam dezelfde week bij ons thuis langs om te praten over de aanschaf van zo’n appartement.

Wat ons bij gebleven is dat deze Peter geen gladde verkoper was, niet opdringerig, maar ons uitgebreid te woord stond, en al onze vragen beantwoorde.

Twee weken later zijn we het bouw project gaan bekijken, en waren we enthousiast!

We hebben een schitterend appartement in het Lipno Lake Resort gekocht van Sparcs, en daar tot de dag van vandaag geen moment spijt van gehad.

Peter Antonissen heeft zijn beloftes waar gemaakt, en is zelfs tegenwoordig nog actief betrokken als lid van de commissie van het Lipno Lake Resort.

Toon Smeets en Trudie van Nimwegen | Lipno Lake Resort en Villas Winterberg

Wij leerden in 2007 Sparcs kennen doordat wij zochten naar een beleggingsmogelijkheid in Tsjechië. Zij bleken met het Lipno Lake Resort in Lipno een coöperatie te creëren die er veelbelovend uitzag. Ook sprak ons aan dat zij zelf na de bouw betrokken bleven bij het Resort, dus niet alleen “verkopen en wegwezen” maar blijvende betrokkenheid. Wij kochten een appartement en onze verwachtingen werden waargemaakt. Toen wij in 2014 opnieuw een beleggingsmogelijkheid zochten in Duitsland en ons bleek dat Sparcs bij Winterberg in het dorpje Neuastenberg een villa/appartementenwijkje ging bouwen, hoefden wij niet lang na te denken. Wij hebben ook daar een nog te bouwen appartement gekocht. De begeleiding van Sparcs is ook nu weer erg goed en prettig. Vragen stellen kan altijd en hun betrokkenheid bij verhuur straks is ook weer prima. Kortom een betrouwbare en prettige partner.

Overigens zijn wij onlangs een week in Areiabranca in Portugal geweest in een bungalow boven Lissabon. Dat parkje is ook door Sparcs ontwikkeld en wordt door hen beheerd. Top. Indien wij weer iets ter belegging zoeken komt Areiabranca zeker ook in aanmerking. Een goede partner als Sparcs kom je niet zomaar tegen. Ons vertrouwen in hen wordt telkens waargemaakt.

Toon Smeets & Trudie van Nimwegen