Over Casa Swa

Aan de mooie zilverkust van Portugal, zo’n 60 kilometer boven Lissabon, ligt Casa Swa. Een mooie en moderne villa, die met 5 ruime slaapkamers plaats biedt aan maar liefst 12 personen.

Casa Swa ligt in het dorpje Atalaia de Cima, een klein authentiek Portugees dorp op slechts 400 meter van de Atlantische Oceaan. Vanaf het ruime terras en het grote privé terras heeft u een fantastisch uitzicht op zee waar u elke avond kunt genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Alle ingrediënten voor een fantastische vakantie zijn aanwezig als u kiest voor een verblijf in Casa Swa

 

Buiten

Buiten de villa is een groot terras aangelegd met 2 grote tafels en 12 luxe stoelen. Er is ook een berging  van 20 m2.

Het privé zwembad van 8×4 meter ligt direct aan het terras van 15 m2 waar plaats is voor 4 ligbedden. Het aansluitende terras heeft een oppervlak van 20 m2 waar u met zijn allen aan tafel kunt zitten

De tuin is fraai aangelegd en begroeid met palmen, olijfbomen en oleander.

Casa Swa, Lourinhã | Portugal

Weer en Klimaat

Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen wat koeler dan Spanje vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan. Het westen van het land heeft een zeeklimaat en het zuiden (de Algarve) een Middellandse zeeklimaat. Het hele land heeft, op het noordelijke gedeelte na, een Mediterraan klimaat met warme droge zomers en het noorden een gematigd maritiem klimaat met koelere droge zomers.

Ontdek de omgeving

Landinwaarts ligt op 3 km het stadje Lourinhã.  Hier vindt u een gezellig centrum met terrasjes, winkelstraatjes en restaurants. In zuidelijke richting ligt Praia da Peralta, hier kun je in het zomerseizoen heerlijk Portugese tapas (petiscos) eten.

Andere leuke plaatsen in de omgeving zijn Peniche en Baleal (bekend vanwege de surfsport), de Berlenga eilanden, Obidos (volkomen intact middeleeuws stadje UNESCO), Caldas da Rainha (mooie en gezellige stad), en natuurlijk Lissabon. Meer naar het binnenland vind je de wijngebieden. En voor de golfliefhebbers zijn er in de nabije omgeving voldoende golfbanen. Kortom, er is veel te beleven in de omgeving en de villa biedt alle comfort en luxe om heerlijk te relaxen.

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste plaatsen en/of bezienswaardigheden. Klik op een van de items voor meer informatie.

C67A0227
C67A0242
C67A0220
C67A0106-1
C67A0118-1
C67A0160-1
C67A0179
C67A0184-1